Gebruikers bij u in de buurt
Zou u graag ervaringen van Keydollar-gebruikers bij u in de buurt willen horen? Dat kan! Neem contact met ons op voor verdere informatie: bel +31 (0)514-593562.
Ervaringen met mestscheiders
Bent u benieuwd waarom onze klanten kozen voor een Keydollar-mestscheider? Hieronder vindt u enkele referenties van zeer uiteenlopende klanten. Heeft u na het lezen van deze referenties nog vragen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op!
Kaasboerderij Verhoef
‘Stront in de boxen, dat is niet fris’ is nog steeds een veel gemaakte opmerking als het gaat over Bio-Bedding. Met deze opmerking in ons achterhoofd reizen we vanuit het hoge noorden af naar Kaasboerderij Verhoef in Nieuwerbrug aan de Rijn. ‘Stront in de boxen en het hygiënische proces van rauwmelkse kaasmaken, zou dat hand in hand gaan?’
POWERMILK
Bij excursiebedrijf POWERMILK brengen ze de burger dichter bij de boer. ‘Iedereen is welkom, van jong tot oud, zelfs uit Friesland!’, lacht Henk Michiels. Samen met zijn vrouw Maria en zonen Harry en Jos verzorgen zij excursies op hun melkveehouderij. ‘De burger en de boer moeten weer bij elkaar komen vinden ze.
mts. Verwoerd
Na een cursus koesignalen waarbij het gedrag van de koe wordt bekeken en begrepen besloot Marcel Verwoerd dat het tijd was om over te stappen op diepstrooiselboxen. ‘Betrek het eens op jezelf. Als jij niet goed uitrust ga je vervolgens ook niet sneller lopen’.
Natuurboerderij Hogeboom
Bij Natuurboerderij Hogeboom hebben ze natuur hoog in het vaandel, zo zorgen ze goed voor hun omgeving. Hier scheiden ze namelijk al meer dan 10 jaar hun drijfmest met een Keydollar Tri-Rod om vervolgens de dikke fractie te gebruiken om het bodemleven flink te stimuleren. Tijd om polshoogte te gaan nemen.
Melkveehouderij Bokma-Huitema
Voor de nieuwe ‘Boer On Tour’ zijn we in deze drukke periode van inkuilen, mest uitrijden en kunstmest strooien terechtgekomen bij de familie Bokma in het altijd mooie Scharsterbrug. In november vorig jaar zijn ze hier begonnen met mest scheiden. Vandaag zijn we hier om te horen hoe de Keydollar Drybed mestscheider is bevallen. We zijn benieuwd wat er in de tussentijd allemaal veranderd is en waarom deze machine een vast begrip is geworden op de boerderij.
Mts. Breeuwsma-van der Valk
Bij Mts. Breeuwsma-van der Valk uit Nijland (Friesland) installeerde Drijfmesttechniek vier maanden geleden een Keydollar Agri-XL mestscheider. ‘ Al jaren kwam hier een bedrijf Bio-Bedding voor ons instrooien. Het werd hoogtijd om zelf een mestscheider in beheer te nemen.’
Logtenberg – Vaassen
Witvleeskalverhouder Logtenberg uit Vaassen maakt sinds begin 2015 gebruik van een Keydollar-mestscheider voor het afzetten van dunne en dikke fractie. “Voor ons is het vooral van belang dat wij op een goedkopere manier onze mest kunnen afzetten”, vertelt Logtenberg.
Theo van Berkel – Oss
“Wij maken al 15 jaar gebruik van een mestscheider. Door het scheiden van onze drijfmest kunnen wij enorm besparen op onze afzetkosten. Zo kunnen we nu veel meer dunne stikstofrijke fractie op ons eigen landbouwgrond kwijt. Dit levert ons op jaarbasis een besparing op van € 50.000,-!”
IJpema – Ezinge
Afgelopen jaar is melkveehouder IJpema uit Ezinge begonnen met het uitbreiden van zijn ligboxstal. Met de uitbreiding die dit jaar gerealiseerd is, heeft IJpema inmiddels ruimte voor 100 koeien. Naar verwachting zit hij volgend jaar op dat aantal.
Kees van Herk – Geldermalsen
Kalverhouder Van Herk uit Geldermalsen maakt sinds april 2016 gebruik van een Keydollar-mestscheider. Van Herk moet fosfaat afvoeren en wil zo veel mogelijk fosfaat in zo min mogelijk kuubs wegzetten. Dat kan door de dikke fractie achter in de stal door zijn mestscheider te halen.
Mart Spanjer – Arcen
Varkenshouder Mart Spanjer heeft met zijn gesloten bedrijf in 2015 een financieel lastig jaar achter de rug. Naast teruglopende opbrengstprijzen zag hij de kosten voor mestafzet fors oplopen. Het streven van Spanjer voor 2016 is om de mestafzetkosten te halveren. Hiervoor investeerde hij in een vaste mestscheidingsinstallatie van Keydollar.
Groot Zevert – Beltrum
Bij Groot Zevert vergisting in Beltrum wordt de Keydollar Micro Vacuüm ingezet voor een specifieke toepassing in de mestverwerking. Op innovatieve wijze wordt hier fosfaat gewonnen uit dikke fractie. De Micro Vacuüm filtert op 70 micron de vloeistof uit de dikke fractie om zo een product over te houden dat vrij is van fosfaat. Eigenlijk een omgekeerd proces vergeleken met de ‘gemiddelde veehouder’.
Beekenkamp Plants – Lutjebroek
Bij Beekenkamp Plants in Lutjebroek draait een Keydollar Micro Vacuüm sinds augustus 2017. Deze machine wordt hier ingezet om biologisch digestaat te filteren tot 70 micron. Het digestaat kan op deze manier worden ingezet in een druppelinstallatie voor het bemesten van biologische plantjes.
Vrijblijvend advies
Wilt u meer weten over wat Keydollar voor u kan betekenen of welke voordelen mestscheiden voor u kan opleveren? Vul dan het contactformulier in of bel voor een vrijblijvend advies direct met onze adviseurs via +31 (0)514 593562.